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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  14/03/2016
Data da última atualização:  21/03/2016
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; MISTRO, J. C.; VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; LANI, J. A.
Afiliação:  ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, SAPC; AYMBIRE FRANCISCO A DA FONSECA, SAPC; JÚLIO CÉSAR MISTRO, IAC; PAULO CÉSAR VOLPI, INCAPER; ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCPAER; JOSÉ ANTÔNIO LANI, INCAPER.
Título:  Cultivares.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: FONSECA, A. F. A. da; SAKIYAMA, N. S.; BORÉM, A. (Ed.). Café conilon: do plantio à colheita. Viçosa: Ed. UFV, 2015.
Páginas:  p. 29-49
Idioma:  Português
Thesagro:  Café; Coffea arabica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC971 - 1UPCPL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  14/09/2021
Data da última atualização:  14/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CEZIMBRA, I. M.; NUNES, P. A. de A.; SOUZA FILHO, W. de; TISCHLER, M. R.; GENRO, T. C. M.; BAYER, C.; SAVIAN, J. V.; BONNET, O. J. F.; SOUSSANA, J.-F.; CARVALHO, P. C. de F.
Afiliação:  IAN MACHADO CEZIMBRA, UFRGS; PEDRO ARTHUR DE ALBUQUERQUE NUNES, UFRGS; WILLIAM DE SOUZA FILHO, UFRGS; MARCELO RITZEL TISCHLER, UFRGS; TERESA CRISTINA MORAES GENRO, CPPSUL; CIMÉLIO BAYER, UFRGS; JEAN VÍCTOR SAVIAN, INIA; OLIVIER JEAN FRANÇOIS BONNET, UFRGS; JEAN-FRANÇOIS SOUSSANA, INRAE; PAULO CÉSAR DE FACCIO CARVALHO, UFRGS.
Título:  Potential of grazing management to improve beef cattle production and mitigate methane emissions in native grasslands of the Pampa biome.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Science of the Total Environment, v. 780, 146582, Aug. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2021.146582
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We tested the hypothesis that improving sward structure through adjustments in forage allowance results in greater forage intake and live weight (LW) gains by beef cattle and lower CH4 emissions per unit LW gain and unit area in a native grassland ecosystem of the Pampa biome. The experiment was carried out during 2012 and 2013 in southern Brazil. The experimental design was a randomized complete block with two replicates. Treatments consisted of five contrasting forage allowances of a native grassland managed under continuous stocking: 4, 8, 8?12, 12, and 16 kg of dry matter (DM) 100 kg LW−1 day−1 (or % LW). The 8?12% LW treatment had a variable forage allowance of 8% LW in spring and 12% LW in summer, autumn, and winter. Forage allowance was controlled by changes in stocking rate (kg LW ha−1). Average daily gain (kg LW day−1) was high for forage allowances of 12 and 16% LW but decreased at 8%, reaching the lowest value at 4% LW treatment (p < 0.001). Live weight gain ha−1 year−1 was the greatest at forage allowance of 8?12% LW (p < 0.001). Forage DM intake peaked at a forage allowance of 12% LW (p = 0.005). Individual CH4 emissions remained constant around 150 g day−1 for the two highest forage allowances and decreased to 118 and 107 g day−1 under forage allowances of 8 and 4% LW, respectively (p = 0.002). Emissions per unit LW gain and unit area were driven by animal productivity changes and decreased with increasing forage ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Efeito Estufa; Gado de Corte; Manejo; Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL14817 - 1UPCAP - DD
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